STIRI Inapoi

Novatech tinteste pozitia de lider al pietei de echipamente de service auto din Romania

Cu o cifra de afaceri de cca 500,000 EUR in luna septembrie si contracte de peste 1,000,000 EUR in trimestrul IV 2010, Novatech tinteste pozitia de lider al pietei de echipamente de service auto din Romania!

“Dupa un inceput timid al anului 2010 caracterizat de prudenta in investitii atat in service-urile retelelor de dealeri cat si in cele independente, luna septembrie a marcat un record de contracte finalizate. Pentru restul anului estimam sa recuperam cifra de afaceri pierduta in primele luni ale anului si sa incheiem anul 2010 cu o cifra similara cu cea din 2009”, a declarat Bogdan Baltac, Director General al companiei.

Cu o cifra de afaceri de cca 500,000 EUR in luna septembrie si contracte de peste 1,000,000 EUR in trimestrul IV 2010, Novatech tinteste pozitia de lider al pietei de echipamente de service auto din Romania!

Compania Novatech, unul din cei mai importanti furnizori de echipamente pentru service autovehicule si autocamioane, are in derulare contracte de peste 1,000,000 EUR in lunile octombrie-decembrie 2010. In plina criza a vanzarilor de automobile noi, se observa o crestere a activitatii service-urilor independente care investesc in eficientizare si cresterea capacitatii. “Dupa un inceput timid al anului 2010 caracterizat de prudenta in investitii atat in service-urile retelelor de dealeri cat si in cele independente, luna septembrie a marcat un record de contracte finalizate. Pentru restul anului estimam sa recuperam cifra de afaceri pierduta in primele luni ale anului si sa incheiem anul 2010 cu o cifra similara cu cea din 2009”, a declarat Bogdan Baltac, director general al companiei. 

Novatech este unul din cei mai puternici jucatori pe aceasta piata, firma operand pe piata auto din Romania din anul 1994. Recesiunea puternica resimtita in industria auto din Romania a afectat puternic majoritatea companiilor din domeniu. In timp ce competitorii importanti au inregistrat in 2009 scaderi ale veniturilor de 40-60%, Novatech a inregistrat o scadere de doar 7% fata de anul de varf 2008. “Rezultatul bun din 2009 a permis companiei sa pastreze echipa tehnica si serviciile la nivel foarte ridicat si sa urmeze o strategie agresiva de castigare de cota de piata in 2010”, a mai declarat Baltac. 

Pentru anul 2011 compania isi propune sa urmeze un trend ascendant mizand pe continuarea investitiilor in unitati de service independente precum si intr-o usoara revenire a retelelor dealerilor de marca. Novatech intentioneaza sa lanseze si o campanie unica in piata auto din Romania, bazata pe generarea de “ponturi de vanzari” de catre persoane care asteapta la service in timpul reparatiei. Ponturile de vanzari se inregistreaza pe platforma online http://cum-castigi-bani.novatech.ro/ si echipa de vanzari Novatech incearca sa le transforme in contracte. In caz de succes, persoana care a inregistrat pontul incheie un contract si primeste un comision cash. Novatech estimeaza intre 1000 si 2000 de lead-uri de vanzari generate in primele trei luni ale campaniei de catre persoane care petrec intre 2 si 4 ore asteptand finalizarea unei reparatii auto in service.