STIRI Inapoi

In al 20-lea an de la infiintare, afacerile NOVATECH au crescut cu 45% fata de anul precedent

Compania Novatech , cel mai cunoscut furnizor de echipamente pentru service autovehicule si autocamioane, raporteaza un rezultat excelent pentru anul 2014, respectiv o cifra de afaceri de cca 9 milioane RON, in crestere cu 45% fata de anul precedent.


“Rezultatele bune au venit in urma derularii unor proiecte foarte interesante generate de eforturile unor investitori privati de a deschide sau retehnologiza ateliere service mono- sau multi-marca pentru autoturisme si autocamioane. Acest tip de proiecte aduc cea mai mare parte a business-ului si intreaga echipa Novatech este concentrata pe acest gen de parteneri”, a declarat Bogdan Baltac, director general al companiei.


 “Schimbarea de legislatie in domeniul autorizarii atelierelor service, intrata in vigoare in septembrie 2014, a fost de asemenea un ajutor in atingerea target-ului nostru de crestere, si speram ca alinierea la legislatie sa aiba o influenta buna si in 2015”, a mai declarat Baltac.


 Novatech este unul din cei mai puternici jucatori pe piata echipamentelor profesionale pentru industria auto, firma operand in Romania din 1994. Recesiunea din industria auto din Romania a afectat majoritatea companiilor din domeniu. In timp ce competitorii importanti au inregistrat in perioada 2009-2014 scaderi importante ale veniturilor si s-au inregistrat multe insolvente si falimente, Novatech a investit incontinuu in castigarea de cota de piata prin servicii de calitate si stabilitatea echipei tehnice si de vanzari. In 2014, compania a finalizat si implementarea unui sistem ERP performant, investitie de peste 100,000 EUR.