STIRI Inapoi

Novatech aniverseaza 20 ani

NOVATECH aniverseaza 20 de ani de la infiintare si raporteaza in trimestrul I o crestere cu 65% a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut

Compania Novatech, cel mai cunoscut furnizor de echipamente pentru service autovehicule si autocamioane aniverseaza anul acesta 20 de ani de la infiintare. Managementul companiei a decis sa marcheze acest moment important prin lansarea unor promotii foarte agresive pentru anumite marci din portofoliu, precum si prin oferte speciale de beneficii pentru clienti, un exemplu fiind acordarea unei garantii extinse de 20 de luni fata de cele 12 luni oferite standard. Rezultatele nu intarzie sa apara, compania inregistrand un rezultat foarte bun in perioada ianuarie-martie 2014, respectiv o crestere cu 65% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

“Vanzarile de masini noi sunt in continuare foarte slabe, acest lucru afectand puternic politica de investitii a dealerilor de marca, pentru care insa lucram mult pe partea de mentenanta a echipamentelor existente. Insa Novatech saluta si sustine eforturile unor investitori privati de a deschide sau retehnologiza ateliere service independente, multi-marca. Acest tip de proiecte aduc cea mai mare parte a business-ului si intreaga echipa Novatech este concentrata pe acest gen de parteneri”, a declarat Bogdan Baltac, director general al companiei.

 

Novatech estimeaza pentru 2014 o crestere de minim 50% a cifrei de afaceri fata de anul 2013, sperand astfel sa depaseasca pragul de 3,000,000 EUR obtinut in 2008, ultimul an cu adevarat bun in industria auto.  “Speram ca restul anului sa pastreze trend-ul pozitiv din primul trimestru. Si anul 2013 a inceput bine, dar amanarile si apoi esecul programului Minimis ne-a afectat puternic in restul anului, intrucat multi clienti au sperat pana in ultima clipa la ajutor nerambursabil de la Guvern, ajutor ce nu a mai venit. Nici in 2014 acest program, desi relansat, nu este de mare ajutor firmelor din domeniul reparatiilor auto, dar macar nu mai genereaza asteptari nerealiste. In schimb, ne bucura schimbarile pozitive in domeniul programelor finantate din fonduri europene, unde accesul la finantare prin mecanismul cererilor de plata si procedurile simplificate de achizitie au facut ca multe proiecte sa poata fi finalizate dupa o perioada lunga de blocaj. Asteptam cu interes noile sesiuni de depuneri pentru perioada 2014-2020 si speram sa vedem cat mai multi aplicanti la finantare din domeniul auto”, a mai declarat Baltac.

 

Novatech este unul din cei mai puternici jucatori pe aceasta piata, firma operand pe piata auto din Romania din 1994. Recesiunea din industria auto din Romania a afectat majoritatea companiilor din domeniu. In timp ce competitorii importanti au inregistrat in perioada 2009-2012 scaderi importante ale veniturilor si s-au inregistrat chiar insolvente si falimente, Novatech a investit incontinuu in castigarea de cota de piata prin servicii de calitate si stabilitatea echipei tehnice si de vanzari.